Zaloguj
Zarejestruj się
KrosnoCity.pl
 
 
 

Kuchnia i Kulinaria

Do najbardziej znanych i lubianych chrupkich przysmaków należą dobrze nam znane płatki śniadaniowe, które obecnie nie są już tylko kojarzone z klasycznym porannym posiłkiem. Stanowią również doskonały pomysł na lekką przekąskę do pracy lub w podczas wieczornego seansu filmowego czy spotkań ze znajomymi. Zobacz ich nową odsłonę, która zmieni Twoją kuchnię i sprawi, że gotowanie stanie się jeszcze bardziej zaskakujące.

REKLAMA




"Kuchnia Polska Według Karola Okrasy" to prawdziwy hit. Ogromne zainteresowanie i uznanie klientów przerosło najśmielsze oczekiwania Lidla, a książka znika ze sklepów w zaskakującym tempie!

Ilu miłośników lecza, tyle przepisów na jego przyrządzenie. Bez wątpienia węgierska potrawa posiada liczne grono wielbicieli. Trudno się dziwić, bo to pyszne i zarazem proste danie. Szczególnie chętnie przyrządzane jesienią - rozgrzewa, zachwycając smakiem wielbicieli jesiennych warzyw.

Bagatelizowanie śniadania jest problemem większości Polaków. Niezależnie od wieku, sytuacji zawodowej czy majątkowej, panowie zdają się dzielić na dwie grupy: amatorów szybkich, słodkich przekąsek skonsumowanych w biegu albo wielbicieli ciężkich, tłustych, smażonych posiłków. Pora dokładniej przyjrzeć się męskim preferencjom śniadaniowym i spróbować znaleźć kompromis, który zadowoli zarówno śpiochów, jak i porannych łakomczuchów.

W naszym kalendarzu nie brakuje okazji do świętowania i każdy powód jest dobry, by spędzić  doskonale wieczór  bawiąc się w gronie przyjaciół czy rodziny. Zbliżające się Andrzejki to okazja, by chętnie celebrowaną tradycję połączyć z nowoczesnym spojrzeniem. Można zacząć od... kuchni. Zamiast wieloskładnikowych potraw, niech na stole zagoszczą proste, wygodne i praktyczne przekąski, które zachwycą każdego.

Przejście z okresu letniego na jesienny to czasem nie lada wyzwanie, szczególnie dla wielbicieli wysokich temeratur. Na dworze robi się coraz chłodniej, zatem szukamy sposobu na dostarczenie sobie upragnionego ciepła poprzez odpowiedni dobór stroju, picie herbaty czy jedzenie rozgrzewających dań. Zobacz jak cieszyć się włoskim słońcem nawet jesienną porą!

Jeśli chcemy na posiłek przeznaczyć określony, niewielki budżet, marząc, by jednocześnie danie było naprawdę pyszne, warto kierować się kilkoma przydatnymi wskazówkami.

Czemu taki czerwony? Złośliwi powiedzą, że ze wstydu, bo przez lata burak był nieco zapomnianym warzywem. Dziś jednak dzielnie walczy o swoje dobre imię. Jak? Zaskakuje mnogością zastosowań, zachwyca piękną barwą, jaką nadaje potrawom i oczywiście doskonałym smakiem.

Uwielbiamy Włochy za świeżość produktów, różnorodność i przede wszystkim smak tamtejszych potraw. Coraz chętniej przenosimy ten klimat do swoich domów, chcąc przywołać zbliżony nastrój i efekt smakowy serwowanych dań. Szeroka gama produktów dostępnych na polskim rynku daje nam taką możliwość. Dziś nie trzeba wyjeżdżać za granicę, by typowo włoskie dodatki zagościły na naszych talerzach.

11 listopada obchodzimy dzień św. Marcina, patrona żołnierzy i podróżników. Z tej okazji dawną tradycją na polskich stołach było podawanie gęsiny. Dziś coraz bardziej ochoczo chcemy przywracać ten zwyczaj, serwując domownikom i gościom idealnie przygotowaną gęś. Idealnie, czyli jak? Porady i przepisy serwuje Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

Lidl wprowadza ofertę promocyjną w ramach której, klienci będą mogli uzupełnić swoją biblioteczkę o 4. książkę kulinarną. Tym razem tematem przewodnim nowej książki jest tradycyjna kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu, a autorami przepisów - Karol Okrasa, szef kuchni wraz z zaproszonymi gośćmi. Dodatkowo książka została uzupełniona o ilustracje wybitnego polskiego artysty Andrzeja Pągowskiego. Promocja będzie trwać od 10 do 30 listopada w sklepach Lidl w całej Polsce.

Miłość do śródziemnomorskich obyczajów to częsta słabość Polaków. Pyszne jedzenie, dobre wino są tylko niektórymi z powodów, dla których tak bardzo lubimy przywoływać włoski klimat w naszych kuchniach. Czyżby to była tajemna recepta na szczęśliwsze życie?

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji poznajmy historię i rodzaje włoskiego przysmaku. Co może bowiem zaskakiwać, makaron jest znany już od ponad 4000 tysięcy lat. A kształty? Jest ich ponad 300!

REKLAMA




KONTAKT Z REDAKCJĄ

KrosnoCity.pl
tel. 506327412
redakcja@krosnocity.pl

Dział reklamy i biuro ogłoszeń:
tel. 506 327 412
reklama@krosnocity.pl

Zaloguj lub Zarejestruj się

Zaloguj się

Zarejestruj się

Rejestracja użytkownika
Anuluj