Raportuj komentarz

Niestety Szanowni Państwo nikła jest wiedza naszego społeczeństwa na temat produkcji czekolady i nie jest to nic złego, ale naszym zadaniem jest oczywiście uświadamiać:). Prawdziwa czekolada jako surowiec to nie jest to coś co otrzymujemy z Chin w wiaderku i wlewamy po podgrzaniu do formy. Trudno produkować własny surowiec ponieważ jest to bardzo złożony proces...ani Wedel, ani inne firmy nie produkują własnego surowca ponieważ jest to bardzo kosztowne a poza tym używany przez nich surowiec często daleko odbiega od tego co się nazywa prawdziwą czekoladą ale mało kto na to zwraca uwagę często podczas zakupów kierując się niską ceną.
Bardzo chętnie kupimy prawdziwe pomarańcze wyhodowane w krośnieńskim ogródku Pana "kakałko" :) poczekamy jak zakwitną u niego na balkonie:) jeśli tylko będzie do tego prawdziwa wanilia oooj to równiez... nie wspomne o korze cynamonowej :) Djamy sznsę innym rozwinąć interes na lokalnym rynku..Cukiernia SANTOS z pewnoscią będzie pierwszym klientem i z pewnością będzie promowała lokalnych producentów, w przeciwieństwie jak jest sama traktowana przez mało przesiębiorczych lub mało zaradnych których stac na wyłacznie ironię