KrosnoCity.pl - Krośnieński Portal Informacyjny

Przełącz się na komputer Register Login


Jak To Powiedzieć?
Ucz się angielskiego online!





 


Wiemy, kto wystąpi podczas tegorocznej imprezy "Balony nad Krosnem 2018"

Wiemy, kto wystąpi podczas tegorocznej imprezy "Balony nad Krosnem 2018" Grzegorz Hyży - Fot. mat. prom. / Sound’n’Grace - Fot. mat. prom. / Chris Jagger - Fot. Guillote Fotografía

Znamy wykonawców i nazwiska muzyków, którzy zagrają na tegorocznej imprezie "Balony nad Krosnem 2018". Blok koncertowy rozpocznie Chris Jagger, młodszy brat Micka Jaggera z The Rolling Stones. Publiczność usłyszy chór Sound’n’Grace, a wieczór zakończy występ Grzegorza Hyżego. Blok koncertowy rozpocznie się 2 maja o godzinie 18:15.

REKLAMA


Tegoroczna, plenerowa impreza Balony nad Krosnem 2018 rozpoczyna się 29 kwietnia inauguracją 19. Międzynarodowych Górskich Zawodów Balonowych. Balony na krośnieńskim niebie zobaczymy już o poranku, 30 kwietnia.

Regionalne Centrum Kultur Pogranicza w Krośnie przygotowało wiele atrakcji i koncertów, które tradycyjnie odbywać się będą na lotnisku.

2 maja, od godziny 18:15 blok koncertowy otworzy Chris Jagger, młodszy brat Micka Jaggera z The Rolling Stones. Artysta wystąpi w Krośnie ze swoim Acoustic Trio (Charlie Heart, Elliet Mackrell oraz Nina Ann).

Chris Jagger muzyczną karierę rozpoczynał we wczesnych latach 70. nagrywając dwa albumy: "You know the name, but not the face" (1973) oraz "The Adventures of Valentine Vox the Ventriloquist" (1974) dla Davida Geffena z Asylum Records z Los Angeles. Użyczył też swojego głosu na płycie Erica Claptona "No reason to cry" (1976). Chris Jagger współpracował z francuskim producentem Franck Langolfem (Vanessa Paradis). Wspierał brata przy tworzeniu materiału na płyty The Rolling Stones "Dirty work" i "Steel wheels". Artysta kilkakrotnie występował w Polsce.




Dyskografia:
- 1973: You Know the Name But Not the Face,
- 1974: The Adventures of Valentine Vox the Ventriloquist,
- 1994: Atcha,
- 1995: Rock the Zydeco (U.S. edition of Atcha),
- 1996: From Lhasa to Lewisham,
- 2001: Channel Fever,
- 2006: Act of Faith,
- 2009: The Ridge,
- 2013: Concertina Jack,
- 2014: Chris Jagger's Acoustic Roots.


Po koncercie Jagger wystąpi polski chór, wykonujący muzykę gospel, soul, R&B i funk - Sound’n’Grace.

Chór powstał w 2005 w Warszawie z inicjatywy Anny Żaczek i Kamila Mokrzyckiego. W czerwcu 2015 roku premierę miał debiutancki album studyjny grupy zatytułowany "Atom". Płyta promowana była przez single: "Dach", "Możesz wszystko", "Nadzieja" i "Na pewno". 17 listopada 2017 roku premierę miał drugi album studyjny chóru, zatytułowany "Życzenia". Zobacz: facebook.com/soundngrace




Członkowie zespołu
- prowadzący: Anna Żaczek-Biderman i Kamil Mokrzycki,
- soprany: Sylwia Patyna, Zofia Safian, Marta Podobas, Dorota Wrona, Anna Maria Juźwin, Justyna Jarzębińska,
- alty: Angela Childs, Agnieszka Choromańska, Aleksandra Urbańska-Deres, Aleksandra Januszkiewicz, Zuzanna Janczak, Justyna Ostrowska, Hanna Dmochowska, Paulina Pisarek, Aleksandra Węglewicz, Marta Gałęzka, Sylwia Dynek,
- tenory: Maciej Kowalski, Paweł Sawicki, Michał Bojarski, Adam Michalczyk, Łukasz Mielko, Kamil Bijoś,
- band: Grzegorz Karaś, Daniel Kapustka, Błażej Chochorowski, Paweł Biderman, Michał Kowalski.



Ostatnią gwiazdą balonowej imprezy będzie Grzegorz Hyży - polski wokalista, finalista trzeciej edycji programu X Factor, założyciel i lider zespołu Grzegorz Hyży & Band.

Hyży swoją karierę muzyczną rozpoczął pod koniec sierpnia 2010 roku. W kwietniu 2014 roku ukazał się jego debiutancki singiel pt. "Na chwilę". Utwór zapowiadał pierwszy album studyjny pt. "Z całych sił". Jego premiera odbyła się 27 maja 2014 roku.

Światło dzienne ujrzało 5 singli: "Na chwilę", "Wstaję", "Pusty dom", "Zagadka" czy "Pod wiatr", wszystkie podbiły serca słuchaczy i okazały się wielkimi przebojami. Utwory pozwoliły artyście ugruntować swoją pozycję na rynku muzycznym. Współautorem i współproducentem płyty został Bartosz "Tabb" Zielony.

Grzegorz Hyży razem z zespołem zagrał na największych festiwalach w Polsce, między innymi: Sopot Festiwal, Festiwal w Opolu, Festiwal Top of the Top, Trasa Lato Zet i Dwójki, Sylwester TVN. Zobacz: facebook.com/hyzygrzegorz

Nagrody:
- Platynowa płyta za sprzedaż albumu "Z całych sił",
- Najczęściej grane utwory w stacjach radiowych w 2014 - Festiwal Top of The Top Sopot 2015,
- Najlepszy Artysta w sieci - Festiwal Opole 2015,
- Gruba Ryba - najlepszy debiut 2014 - Radio Kolor,
- Nominacja w kategorii Najlepszy Artysta Roku - MTV EMA,
- Najlepszy debiut radiowy 2014 - Eska Music Awards.

Dołącz do wydarzenia na FB: Balony nad Krosnem 2018

red.

  • autor: red.

18 komentarzy

  • nasienie stalinowskie prezydent Dyzma

    MODERATOR: KOMENTARZ ZOSTAŁ USUNIĘTY. TREŚĆ NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z TEMATEM ARTYKUŁU.

    Zgłoś nadużycie nasienie stalinowskie prezydent Dyzma czwartek, 22, marzec 2018 17:37 Link do komentarza
  • b10

    To jest impreza lotnicza, nie muzyczna, w początkowych latach mocno towarzyska z biwakiem na trawach lotniska. Zaproszenia gwiazd muzycznych to specjalność kilku ostatnich odsłon.

    Zgłoś nadużycie b10 czwartek, 22, marzec 2018 16:39 Link do komentarza
  • gozdzik

    A gdzie tu moderator dostrzegł jakąkolwiek nienawiść rasową. Czy określenie murzyn jest równoznaczne z nienawiścią rasową.
    Przytoczyłem jedynie fakty.
    Przytocki z tym drugim baranem na jednego zawodnika z KKK Mosir Krosno przeznaczają miesięcznie 4 tys dolarów, na to nie szczędzą grosza.
    Plus samochody służbowe i mieszkania.
    Alę krośnieńską hołotę bawią rok w rok w błocie po kostki.

    Zgłoś nadużycie gozdzik czwartek, 22, marzec 2018 16:15 Link do komentarza
  • gozdzik

    MODERATOR: KOMENTARZ ZOSTAŁ USUNIĘTY. TREŚĆ NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z TEMATEM ARTYKUŁU.

    Zgłoś nadużycie gozdzik czwartek, 22, marzec 2018 15:02 Link do komentarza
  • gozdzik

    MODERATOR: KOMENTARZ ZOSTAŁ USUNIĘTY. ZAWARTE TREŚCI NAWIĄZUJĄ DO NIENAWIŚCI RASOWEJ.

    Zgłoś nadużycie gozdzik czwartek, 22, marzec 2018 14:58 Link do komentarza
  • samorządne krosno

    Znów na bogato, oby do listopada !

    Zgłoś nadużycie samorządne krosno czwartek, 22, marzec 2018 14:54 Link do komentarza
  • Kaśka23

    ja nie wiem, z roku na rok coraz gorsze dziadostwo, organizatorzy najwidoczniej mają gdzieś kto wystąpi bo wiedzą że ludzie tak czy siak przyjdą (większość nachlać się) więc zarobek będzie. Moja noga tam nie powstanie, ale za to będę na koncercie DŻEMu w Jedliczu - małe miasteczko a organizatorzy pokazali jak organizować imprezę i kogo zaprosić już nie wspomnę że w tamtym roku w Jedliczu było więcej ludzi niż na tych dennych "balonach" gratuluje organizatorom braku pomysłu na Krośnieńskie "balony". bierzcie przykład z innych np Kołaczyce, gdzie w tamtym roku wystąpił "Sławomir" ludzi było więcej w ciągu jego koncertu niż przez 3 dni imprezy w Krośnie.

    Zgłoś nadużycie Kaśka23 czwartek, 22, marzec 2018 14:53 Link do komentarza
  • rynienka

    Czyli nie wystąpi nikt

    Zgłoś nadużycie rynienka czwartek, 22, marzec 2018 14:42 Link do komentarza

Skomentuj

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

© KrosnoCity.pl 2008 - 2021

Top Desktop version

twn Czy na pewno chcesz przełączyć się na wersję komputerową?