Zaloguj
Zarejestruj się
KrosnoCity.pl
 
 

Wiemy, kto wystąpi podczas tegorocznej imprezy "Balony nad Krosnem 2018"

Wiemy, kto wystąpi podczas tegorocznej imprezy "Balony nad Krosnem 2018" Grzegorz Hyży - Fot. mat. prom. / Sound’n’Grace - Fot. mat. prom. / Chris Jagger - Fot. Guillote Fotografía

Znamy wykonawców i nazwiska muzyków, którzy zagrają na tegorocznej imprezie "Balony nad Krosnem 2018". Blok koncertowy rozpocznie Chris Jagger, młodszy brat Micka Jaggera z The Rolling Stones. Publiczność usłyszy chór Sound’n’Grace, a wieczór zakończy występ Grzegorza Hyżego. Blok koncertowy rozpocznie się 2 maja o godzinie 18:15.

REKLAMA



Tegoroczna, plenerowa impreza Balony nad Krosnem 2018 rozpoczyna się 29 kwietnia inauguracją 19. Międzynarodowych Górskich Zawodów Balonowych. Balony na krośnieńskim niebie zobaczymy już o poranku, 30 kwietnia.

Regionalne Centrum Kultur Pogranicza w Krośnie przygotowało wiele atrakcji i koncertów, które tradycyjnie odbywać się będą na lotnisku.

2 maja, od godziny 18:15 blok koncertowy otworzy Chris Jagger, młodszy brat Micka Jaggera z The Rolling Stones. Artysta wystąpi w Krośnie ze swoim Acoustic Trio (Charlie Heart, Elliet Mackrell oraz Nina Ann).

Chris Jagger muzyczną karierę rozpoczynał we wczesnych latach 70. nagrywając dwa albumy: "You know the name, but not the face" (1973) oraz "The Adventures of Valentine Vox the Ventriloquist" (1974) dla Davida Geffena z Asylum Records z Los Angeles. Użyczył też swojego głosu na płycie Erica Claptona "No reason to cry" (1976). Chris Jagger współpracował z francuskim producentem Franck Langolfem (Vanessa Paradis). Wspierał brata przy tworzeniu materiału na płyty The Rolling Stones "Dirty work" i "Steel wheels". Artysta kilkakrotnie występował w Polsce.




Dyskografia:
- 1973: You Know the Name But Not the Face,
- 1974: The Adventures of Valentine Vox the Ventriloquist,
- 1994: Atcha,
- 1995: Rock the Zydeco (U.S. edition of Atcha),
- 1996: From Lhasa to Lewisham,
- 2001: Channel Fever,
- 2006: Act of Faith,
- 2009: The Ridge,
- 2013: Concertina Jack,
- 2014: Chris Jagger's Acoustic Roots.


Po koncercie Jagger wystąpi polski chór, wykonujący muzykę gospel, soul, R&B i funk - Sound’n’Grace.

Chór powstał w 2005 w Warszawie z inicjatywy Anny Żaczek i Kamila Mokrzyckiego. W czerwcu 2015 roku premierę miał debiutancki album studyjny grupy zatytułowany "Atom". Płyta promowana była przez single: "Dach", "Możesz wszystko", "Nadzieja" i "Na pewno". 17 listopada 2017 roku premierę miał drugi album studyjny chóru, zatytułowany "Życzenia". Zobacz: facebook.com/soundngrace




Członkowie zespołu
- prowadzący: Anna Żaczek-Biderman i Kamil Mokrzycki,
- soprany: Sylwia Patyna, Zofia Safian, Marta Podobas, Dorota Wrona, Anna Maria Juźwin, Justyna Jarzębińska,
- alty: Angela Childs, Agnieszka Choromańska, Aleksandra Urbańska-Deres, Aleksandra Januszkiewicz, Zuzanna Janczak, Justyna Ostrowska, Hanna Dmochowska, Paulina Pisarek, Aleksandra Węglewicz, Marta Gałęzka, Sylwia Dynek,
- tenory: Maciej Kowalski, Paweł Sawicki, Michał Bojarski, Adam Michalczyk, Łukasz Mielko, Kamil Bijoś,
- band: Grzegorz Karaś, Daniel Kapustka, Błażej Chochorowski, Paweł Biderman, Michał Kowalski.



Ostatnią gwiazdą balonowej imprezy będzie Grzegorz Hyży - polski wokalista, finalista trzeciej edycji programu X Factor, założyciel i lider zespołu Grzegorz Hyży & Band.

Hyży swoją karierę muzyczną rozpoczął pod koniec sierpnia 2010 roku. W kwietniu 2014 roku ukazał się jego debiutancki singiel pt. "Na chwilę". Utwór zapowiadał pierwszy album studyjny pt. "Z całych sił". Jego premiera odbyła się 27 maja 2014 roku.

Światło dzienne ujrzało 5 singli: "Na chwilę", "Wstaję", "Pusty dom", "Zagadka" czy "Pod wiatr", wszystkie podbiły serca słuchaczy i okazały się wielkimi przebojami. Utwory pozwoliły artyście ugruntować swoją pozycję na rynku muzycznym. Współautorem i współproducentem płyty został Bartosz "Tabb" Zielony.

Grzegorz Hyży razem z zespołem zagrał na największych festiwalach w Polsce, między innymi: Sopot Festiwal, Festiwal w Opolu, Festiwal Top of the Top, Trasa Lato Zet i Dwójki, Sylwester TVN. Zobacz: facebook.com/hyzygrzegorz

Nagrody:
- Platynowa płyta za sprzedaż albumu "Z całych sił",
- Najczęściej grane utwory w stacjach radiowych w 2014 - Festiwal Top of The Top Sopot 2015,
- Najlepszy Artysta w sieci - Festiwal Opole 2015,
- Gruba Ryba - najlepszy debiut 2014 - Radio Kolor,
- Nominacja w kategorii Najlepszy Artysta Roku - MTV EMA,
- Najlepszy debiut radiowy 2014 - Eska Music Awards.

Dołącz do wydarzenia na FB: Balony nad Krosnem 2018

red.

18 komentarzy

  • Baton14

    Kto coś więcej wie na temat HH day w czerwcu?

    Zgłoś nadużycie Baton14 środa, 25, kwiecień 2018 22:14 Link do komentarza
  • zawiedziony

    @gościu - przestań generalizować, każdy z nas w życiu prywatnym używa wulgaryzmów w mniejszym lub większym stopniu, nie wszyscy są fanami Piaska i Kasi Klich (z całym szacunkiem), jak masz problem to nie słuchaj, jak pokazuje doświadczenie koncerty hip-hopowe w Krośnie cieszą się największym zainteresowaniem, więc Ty zostań w domu i pozwól młodzieży się bawić.

    Zgłoś nadużycie zawiedziony poniedziałek, 26, marzec 2018 09:41 Link do komentarza
  • gościu

    @Zawiedziony - a mało ci wyrazów typu k..wa, p.....lę, c..j i takie tam na ulicy? Po co ci Hip Hop day? Przecież tam tylko wulgaryzmy krzyczeli nic więcej !!!

    Zgłoś nadużycie gościu czwartek, 22, marzec 2018 22:12 Link do komentarza
  • filemon

    @sędzia, a dlaczego niby niemożliwe?

    Zgłoś nadużycie filemon czwartek, 22, marzec 2018 18:50 Link do komentarza
  • sędzia

    filemon@ nieokreślenie "czarnoskóra" nie jest określeniem obraźliwym czy pomowieniem. Może być okresleniem np. żartobliwym Co nie jest obrazaniem kogoś a tym samym karalne. Po drugie muszą znaleść winowajcę wpisu obraźliwego - a to jest niemożliwe.

    Zgłoś nadużycie sędzia czwartek, 22, marzec 2018 18:49 Link do komentarza
  • filem

    Hip Hop Day będzie osobną imprezą, pod koniec czerwca.

    Zgłoś nadużycie filem czwartek, 22, marzec 2018 18:15 Link do komentarza
  • filemon

    @gozdzik, uważaj, żeby prokuratura nie zapukała do Ciebie. Nie używa się takich określeń... Osoba czarnoskóra jak już... Poczytaj sobie o wyrokach za takie rzeczy i przestań już się nakręcać.

    Zgłoś nadużycie filemon czwartek, 22, marzec 2018 18:14 Link do komentarza
  • dyzma

    w krosnie nic sie nie dzieje

    Zgłoś nadużycie dyzma czwartek, 22, marzec 2018 18:05 Link do komentarza
  • Zawiedziony

    A gdzie hip-hop day? Co to w ogole za żenada... W tamtym roku były 3 dni koncertów, w tym roku tylko jeden? Świat idzie do przody, a Krosno się cofa. Na dni Krosna tez juz można spodziewać się "gwiazdy" pokroju Zwycięzcy "must be the music" 5 lat temu. Nie do wiary.

    Zgłoś nadużycie Zawiedziony czwartek, 22, marzec 2018 17:43 Link do komentarza
  • Jasiek

    Grzegorz Hyży ok. Jeżeli dopisze pogoda to w dzień koncertów znów przez lotnisko krośnieńskie przewinie się ok 30 tyś ludzi.

    Zgłoś nadużycie Jasiek czwartek, 22, marzec 2018 17:39 Link do komentarza

Skomentuj

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

 

Przeczytaj dodatkowo

Sklep z częściami samochodowymi Ucando.pl

KONTAKT Z REDAKCJĄ

KrosnoCity.pl
ul. Tadeusza Kościuszki 49
38-400 Krosno
tel. 13 49 399 76
redakcja@krosnocity.pl

Dział reklamy i biuro ogłoszeń:
tel. 13 49 399 76
kom. +48 506 327 412
reklama@krosnocity.pl

Zaloguj lub Zarejestruj się

Zaloguj się

Zarejestruj się

Rejestracja użytkownika
Anuluj